Press release 2019-11-04

Amanda AI startades april 2018 och har blivit ett bolag som visat snabb tillväxt. Bolaget bygger sin verksamhet på egenutvecklade robottjänsten Amanda som nyttjar både AI och Machine Learning, för att hjälpa sina kunder att maximera effekten av sökordmarknadsföring både resultat och kostnadsmässigt.


– ”Vi har senaste året lyckas hjälpa våra kunder med att få både mycket bättre resultat med sin sökordsmarknadsföring samtidigt som de frigjort värdefull tid från sina digitala team. Vår tjänst Amanda är ett bra bevis på att AI och Machine Learning kan skapa resultat både i form av ökade intäkter och genom sänkta kostnader”, säger Göran Palm, vd Amanda AI. Och Göran fortsätter,

– ”Jag kände redan vid första mötet med Amanda AI att de har var ett kunnigt och hungrigt team med en extremt spännande AI tjänst – Fredrik Sellgren


– ”Vi har varit lönsamma sedan dag ett så att få med Fredrik Sellgren på vår resa betyder mer för oss strategiskt än finansiellt.”  
I syfte att ta tillvara på den ökade efterfrågan av automatiserade sökordtjänster i hela Norden beslutade styrelsen att genomföra en nyemission som komplement till sin lånefinansiering via Almi och Nordea. 


– ”Jag kände redan vid första mötet med Amanda AI att de har var ett kunnigt och hungrigt team med en extremt spännande AI tjänst. Digital annonsering är ett område som med full fart är på väg att automatiseras och det är lätt att se kundnyttan som Amandas självlärande sökordsteknologi levererar.” säger Fredrik Sellgren som svar på frågan varför han gick in i bolaget. 


Fredrik Sellgren har tillsammans med Jan Pettersson och Michael Rosencrantz valt att nu gå in som affärsänglar i Amanda AI. Fredrik har bl.a. byggt upp Europas största prestationsbaserade annonsnätverk under sin tid på Tradedoubler. Därefter startade han ett av Nordens starkaste programmatiska bolag, Sellbranch, som 2017 såldes till Swisscom. 

För mer information kontakta Vd Göran Palm, 070-748 222 57, eller se www.amandaai.se


Amanda är en tjänst som idag är anpassad för e-handlare och bolag med hemsidor som har tydliga konverteringsmål. Idag har bolaget kunder inom ett flertal segment, alltifrån mode, bygg, IT och offertverktyg både i Sverige och i Norden. Amanda AI’s grundare är Göran Palm och Torkel Öhman, både med lång erfarenhet från försäljning inom e-handel.