Pressmeddelande 2020-05-08

Beijer Byggmaterial ökar sin e-handelsförsäljning med hjälp av AI

Beijer Byggmaterial har ett mycket stort produktsortiment på sin e-handel för att tillgodose alla sina kunders växande behov. Sedan hösten 2019 tar man hjälp av Amanda AI som automatiserar hela Google Ads-flödet, från sökord och feeder till annons och kampanjhantering. På så sätt kan Beijer annonsera hela sin produktkatalog på ett mycket kostnadseffektivt sätt.

– ”När det handlar om så här många produkter och sökord så är det oerhört viktigt att man inte betalar lika mycket per klick för alla användare, utan här måste man lägga på en målgruppsoptimering som räknar ut vilka målgrupper som har högst sannolikhet till konvertering”, säger Göran Palm, vd Amanda AI.

Med hjälp av Amanda AI så har Beijer Byggmaterial börjat annonsera mycket mer på generiska ord för att nå användarna tidigt i deras köpprocess och har på så sätt ökat sin lönsamhet via Google Ads med flera hundra procent.

Carina Erlandsson Beijer

För oss var det viktigt att hitta en stark partner som hjälper oss växa via vår e-handel, säger Carina Erlandsson E-handelansvarig på Beijer Byggmaterial.

“Vi måste synas när kunderna är ute och letar byggmaterial. Vår stora produktportfölj är en enorm styrka, men det är viktigt att vi visar upp den på bästa sätt, för att nå konvertering och stärka lojaliteten hos våra kunder, säger Carina Erlandsson E-handelansvarig på Beijer Byggmaterial.

– ”Vår stora produktportfölj är en enorm styrka, men det är viktigt att vi visar upp den på bästa sätt, för att nå konvertering och stärka lojaliteten hos våra kunder” – Carina Erlandsson E-handelansvarig på Beijer Byggmaterial

AI är vägen framåt för att lyckas öka lönsamheten i alla kunders digitala annonsering, sjukt kul att få vara med i Beijers utveckling.

Samarbetet påbörjades i höstas och har fortsatt utvecklats mycket bra. Beijer är ett starkt varumärke som verkar i en bransch där det är viktigt att nå kunderna tidigt i köpprocessen och visa upp hela produktportföljen, något som är näst intill omöjlig att göra manuellt. 

För mer information kontakta Vd Göran Palm, 070-748 222 57, eller se www.amandaai.se


Amanda är en tjänst som idag är anpassad för e-handlare och bolag med hemsidor som har tydliga konverteringsmål. Idag har bolaget kunder inom ett flertal segment, alltifrån mode, bygg, IT och offertverktyg både i Sverige och i Norden. Amanda AI’s grundare är Göran Palm och Torkel Öhman, både med lång erfarenhet från försäljning inom e-handel.